Omgeving

Julianadorp aan ZeeJulianadorp aan zee

In de kop van Noord-Holland, aan de mooiste kust van Nederland (met de meeste zonuren), ligt het groene dorp Julianadorp aan Zee. Hier vindt u een aantrekkelijke vakantiegebied: duinen, strand, zee en afwisselend polderlandschap. In en om Julianadorp aan Zee vindt u diverse wandel- en fietsroutes door de duinen.

Strand

Wilt u naar het strand, dan bent u in een paar minuten lopen op één van de schoonste stranden van Nederland. Daar ligt een gezellig strandpaviljoen met een beschut groot terras, dat zelfs ’s winters open is. In het hoogseizoen wordt het strand bewaakt. Toiletten zijn aanwezig.

Faciliteiten in de buurtstrand Julianadorp

In de directe omgeving van Julianadorp heeft u de volgende faciliteiten tot uw beschikking:

  • subtropisch zwembad,
  • golfcourse (golfcertificaat vereist),
  • familie-golf,
  • waterfietsen,
  • kanoverhuur,
  • attractiepark de Goudvis (Sint Maartenszee)
  • manege.

Uitstapjes in Noord-Hollandtulpenvelden

Julianadorp aan Zee is bovendien een prima uitvalsbasis voor uitstapjes in Noord-Holland. In Den Helder kunt u een bezoek brengen aan het Marine museum, Fort Kijkduin met zeeaquarium of de jaarlijkse vlootdagen. Maar ook een bezoek aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, Amsterdam, de Afsluitdijk, Alkmaar (elke vrijdag kaasmarkt), Texel (Ecomare) en de schilderachtige plaatsjes zoals Kolhorn (Nachtmarkt) en Schagen (West-Friese folklore-markt) zijn zeer de moeite waard.

Boottochten

Er worden verschillende boottochten aangeboden in Den Helder, Den Oever en vanuit de havens aan het IJsselmeer. Vanuit Den Helder kan men onder andere op zee vissen en vanuit Den Oever worden er excursies georganiseerd op de Waddenzee.

Het hele jaar door is er van alles te beleven, Check de Evenementenkalender Den Helder 2023 voor data!